Tips voor Trips

Wilt u graag andere gebieden in de (ruime) regio ontdekken die u tonen hoe Cathemgoed er kan uitzien? Dan geven we u graag drie tips. Misschien wel een ideetje voor een zomerse uitstap?

 

TIP 1: Buitengoed in Oostende

Het stadsrandbos van Oostende vormt een groene buffer tussen de autosnelweg A10, de woon- en industriezone en het poldergebied. Het bos biedt de stadsbewoners ruimte voor rust en gezonde ontspanning op een boogscheut van de stad. Het bos is 65 hectaren groot.

Info?
De website van Buitengoed.
Dichtstbijzijnde fietsknooppunt: Brugs Ommeland, knooppunt 11
Locatie op Google Maps


 

 

 

 

 

TIP 2: Groene Velden in Mariakerke (Gent)

Groene Velden, het landschapspark aan de rand van Gent, is 17 hectaren groot. Het werd in 2005 aangelegd als buffer tussen de huizen en het drukke verkeer van de R4. Wat onmiddellijk opvalt zijn de smalle percelen die schitterend omzoomd zijn met grachten, knotbomen en houtkanten. Bloemrijke graslanden, een boomgaard, moerasgebied en een speelbos vindt u hier op een (grote) zakdoek van elkaar. Het vlonderpad over de centrale vijver van Groene Velden is ‘the place to be’.

Info?
Projectfiche op de website van VLM.
Omschrijving van het gebied op de website van stad Gent.
Dichtstbijzijnde fietsknooppunt: Leiestreek, knooppunt 59
Locatie op Google Maps


 

 

 

 

 

TIP 3: Hoornwerk in Ieper

Het Hoornwerkpark is 8 hectaren groot en ligt op een boogscheut van de Menenpoort te Ieper. Het laagste deel van het ‘park’ is waterrijk en bestaat uit een grote poel, een moeraszone en een sloot. Iets verderop vindt u een weide met afwisselend kort gras en ruigere stukken. Hier wandelt u tussen brave koeien. De weiden zijn omzoomd met hagen, houtkanten en kleine bosjes. Verder vindt u er nog een hoogstammige boomgaard, een schapen- en een bloemenweide.

Info?
Uitgebreid artikel op de website van De Bron, een afdeling van Natuurpunt.
Korte beschrijving op de website van Toerisme Ieper.
Dichtstbijzijnde fietsknooppunt: Westhoek, knooppunt 39
Locatie op Google Maps